2012 m. liepos 19 d., ketvirtadienis

Mėlynių pyragas

Saldus pyragas su rūgštele.



Reikės:

200g miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
115g sviesto,
200g cukraus,
3 kiaušiniai,
240 ml jogurto,
3 stiklinės mėlynių
Porą šaukštų rudojo cukraus,
Vanilinio cukraus.


Gaminame:

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės ,ir maišant, po vieną įmušti kiaušinius. Supilti jogurtą ir vanilinį cukrų, gerai išmaišyti. Po to suberti miltus ir atsargiai išmaišyti.
Į skardą dėti pusę tešlos, suberti pusę mėlynių ( aš dar ant mėlynių užbėriau cukaus, bet nebūtina), tada vėl tešlą ir mėlynes. Viršų pabarstyti ruduoju cukrumi.


Kepti 180ºC įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą, kol pyragas iškeps. Iškepusį apibarstyti galima cukraus pudra ir atvėsinti. Pjaustyti galimą tik atvėsusį pyragą.






P.S. skaniausias su šviežiomis mėlynėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą