2012 m. liepos 18 d., trečiadienis

Kiaulienos troškinys su voveraitėmis

Na nuotraukos ne kokios gavosi, teks kita karta pasistengti, bet skonio tai nekeičia, gavosi tikrai skanus.





Reikės:

500 g kiaulienos sprandinės (tiks ir kumpio)
100 g voveraičių (arba baravykų)
1 svogūnas
4-5 sk. česnako
6-8 v.š. perlinių kruopų
3 morkos
200 g šparaginių pupelių
300 ml daržovių sultinio
1 stiklinės obuolių sulčių (arba morkų)
4-5 bulvės
40 g sviesto
Lauro lapų
Žiupsnelis čiobrelių
Šaukštelis kmynų
Druskos, pipirų



Gaminame:

Mėsą susipjaustome mažais kubeliais, pagardiname druska, pipirais, kmynais. Paliekame pastovėti, kol susipjaustysime daržoves. 
Morkas ir bulves susipjaustome griežinėliais, o svogūną kubeliais. Šparagines pupeles supjaustome į 3 dalis. Česnakus stambiai supjaustome į 4 dalis. Pasiruošiame sultinį , o voveraites pakepiname svieste. Pakepinus, sukratome į karštą sultinį ir verdame apie 1 minutę. Tuomet iš sultinio išimame voveraites koštuvo pagalba ir jas atidedame. Į paruoštą sultinį pilame obuolių arba morkų sultis. Imame didelį molinį indą arba gaminame troškinį atskiruose mažuose moliniuose indeliuose. 
Pirmiausiai į indą sudedame svogūnus, toliau mėsą, česnakus. Dedame morkas, lauro lapus, perlines kruopas, apibarstome čiobreliais. Galiausiai tolygiai paskirstome bulves, šparagines pupeles bei voveraites. Pabarstome šiek tiek druskos (jei manote, kad trūks), pipirų ir supilame paruoštą sultinį, kad apsemtų. Troškiname apie 2 valandas. Pirmą valandą ant didesnio kaitrumo (iki 200 laipsnių), o antrą valandą sumažiname iki 170-180 laipsnių.
 Paskaniname grietine.
Skanaus:)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą