2018 m. birželio 20 d., trečiadienis

Tortas "Triufelis" / Kake "Trøffel"




Labai skanus šokoladinis tortas, gyrė visi kas ragavo. Drąsiai galima gaminti iš pusės kiekio nes tortas ne per saldus , gan gaivus bet tikrai sotus. Visų išgirtas1

Biskvitams:
9 trynių,
8 baltymų,
200g cukraus,
3 v.š. karšto vandens,
3v.š. kakavos miltelių,
7,5 v.š. miltų,
3 v.š. krakmolo.

Kremui
300g šokolado (galima maišyti juodajį ir pienišką),
1 l grietinėlės.

Sirupui:
4v.š. vandens,
4v.š. likerio,
4v.š. cukraus.

Kremui skirtą grietinėlę kaitinti beveik iki užvirimo, užpilti ant smulkinto šokolado ir maišyti kol šokoladas išsilydys iki vienalytės masės. Dėti į šaldytuvą iki kitos dienos. Bet jei laiko neužtenka galima palaikyti ir pora valandų tik.
 Ant kepimo popieriaus nusibrėžti 26 cm skersmens apskritimus. Įkaitinti orkaitę iki 190°C.
Baltymus su 100g cukraus išplakti standžiai. Trynius taip pat išplakti su 100g cukraus iki baltumo.
Į trynių masę dėti su vandeniu sumaišytą kakavą, gerai išplakti. Plakant įsijoti miltus ir krakmolą. Atsargiai įmaišyti baltymus.
Ant kiekvieno apskritimmo dėti po 5 šaukštus tešlos,  paskleisti lygiai ir suformuoti paplotėlį. Kepti 5-8 min. Kepimo popierių nuimti tik nuo atvėsusių paplotėlių.
Sirupui sumaišyti virintą vandenį su cukrumi, po to įmaišyti likerį.
Atšalusią grietinėlės masę išplakti iki standumo.  Kiekvieną biskvitą sudrėkinti sirupu. Sluoksniuoti tortą, kiekvieną biskvitą aptepant kremu. Aptepti kremu viršų ir šonus. Galima apibarstyti kakavos milteliais ir papuošti saldainiais. Puošti pagal fantaziją. Laikyti šaldytuve mažiausiai porą valandų, geriausia per naktį.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kaken:
9 eggeplummer,
8 eggehviter,
200g sukker,
3 ss kokt vann,
3 ss kakao,
7,5 ss mel,
3 ss potetmel.

Fyll:
300g sjokolade (du kan bruke kokesjokolade, melksjokolade eller hvit sjokolade, avhenging av hvilken farge du vil ha på kremen)
1 l fløtte.

Glassur:
4 ss vann,
4 ss  likør,
4 ss sukker.

Start en dag tidligere med å lage krem. Varm opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen rett før den koker og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Sett kjelen i kjøleskapet til dagen etter.
Tegn cirkler på bakepapir med diameter 24-28 cm.
Sett på ovnen til 190°C.
Sikt sammen hvetemel og potetmel.
Bland kokende vann gradvis med kakao i en liten bolle og rør til det er godt blandet. La det kjøle ned litt.
Pisk eggehvitene og 100g sukker i en stor bolle med kjøkkenmaskin i høy hastighet til de er helt stive og sett til side.
Pisk eggeplummene til de er tykke og sitronfarget. Bland inn kakao, og tilset de tørre ingrediensene. Pisk til det er godt blandt og fold inn eggehvitene med en gummi slikkepot ved å skjære forsiktig med til bunnen av bollen og skrape opp sidene. Fold deretter over toppen av blandingen. Gjenta til eggehvitene er jevnt blandet oppi røren.
Ta 5 ss røre på et bakepapir og fordel røren. Stek sånn 8 ganger. Stekes 5-8 minutter. Avkjøll.
Pisk fløten med sjokolade til den er stiv. Gjør kaken ferdig. Fjern forsiktig bakepapiret og ta kaken over på et fat.
Bland sammen vann, sukker og likør og dynk hver laget litt før kremen spres over. Når det er ferdig med kakelager, dekk det jevnt med sjokoladekrem.
Dryss kaken med kakao pulver og pint med sjokolade eller  andre godteri.



Šaltinis


2 komentarai: