2018 m. rugpjūčio 15 d., trečiadienis

Vištienos apkepas su daržovėmis / Kylling- og grønnsakform



Greita, paprasta ir skanu.

4 porcijoms reikės:
4 vištienos filė,
½ citrinos sulčių, 
2 v.š. alyvuogių aliejaus,
1 a.š. druskos,
¼ a.š. pipirų,
400g brokolio, maždaug pusę,
1 raudonoji paprika,
2 svogūnai,
4 sk. česnako,
2 v.š. sviesto kepimui,
pakelis pjaustytos šoninės, apie 130g.
Padažui:
1 sk. česnako,
150 ml Crème Fraîche,
1 v.š. garstyčių,
½ a.š. druskos,
¼ a.š. pipirų,
truputį tarkuoto sūrio.

Vištienos krūtinėlę apšlakstyti citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Pabarstyti pipirais ir druska.
Brokolius, papriką, česnaką ir svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepti svieste kelias minutes.
Dėti apkeptas daržoves į kepimo indą, ant viršaus vištienos krūtinėles.
Padažui sumaišyti Crème Fraîche, smulkintą česnaką ir garstyčias. Pilti padažą ant vištienos su daržovėmis ir pabarstyti sūriu.
Kepti apatinėje lentynoje 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Apkepti šonibės juosteles keptuvėje. Uždėti prieš patiekiant.
Patiekti su duona ar kitu mėgstamu garnyru ir salotomis.

Skanaus

----------------------------------------------------------------------------

(4 porsjoner)
4 kyllingsfileter
½ sitron saft
2 ss olivenolje
1 ts salt
¼ ts pepper
400 g brokkoli
1 rød paprika
2 gule løk
4 båter hvitløk
2 ss maieri ( til steking )
1 pk. bacon
Topping:
1 båt hvitløk
3 dl  Crème Fraîche
1 ss søt og sterk sennep
½ ts salt
¼ ts pepper
ev. litt revet ost

Press sitronsaft over kyllingfiletene og hell litt olivenolje over. Krydre med salt og pepper.
Rens og kutt brokkoli, paprika, løk og hvitløk i mindre biter.
Varm smør i en vid stekepanne, og stek alle grønnsakene i ca. 2 minutter. Legg grønnsakene i en ildfast form og legg kyllingen over grønnsakene.
Bland sammen finhakket hvitløk, Crème Fraîche og sennep. Smak til med salt og pepper. Hell det over kyllingen og grønnsakene i formen og dryss over litt ost på toppen.
Stekes på nederste rille ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Stek bacon i pannen og legg på en skive like før servering.
Server gjerne godt brød og en grønn salat ved siden av.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą