2023 m. gruodžio 3 d., sekmadienis

Avižinės žvaigždutės/Havrekjeks

 



Reikės:
125g lydyto sviesto,
300g cukraus,
1 a.š. cinamono,
2 tryniai,
1 pakelis kepimo miltelių,
500g smulkių avižinių dribsnių, 
1 v.š. pilno grūdo kvietinių miltų (tinka ir paprasti),
sulčių iš 1 citrinos,
apie 50 ml pieno.

Glajui:
1 kiaušinio baltymas,
200g cukraus pudros,
3-4 lašai migdolų esencijos.

Dėti į puodą sviestą, cukrų, cinamoną, trynius, kepimo miltelius, avižinius dribsnius, miltus, citrinos sultis ir maišyti kol bus vientisa masė. Leisti tešlai pastovėti apie 3 valandas kambario temperatūroje. Įpilti tiek pieno kad tešla galėtų kočiotis. 
Pabarstyti miltų ir kočioti apie 6-8 mm lakštą ir su forma išspausti žvaigždutes ar kitą norimą formą, dėti ant kepimo popieriumi padengtos skardos. 
Kepti 160⁰C ( arba 140⁰ jei su vėjeliu) įkaitintoje orkaitėje 16-18 min. Iškepusius sausainius atvėsinti ant grotelių.
Glajui išplakti baltymus su puse cukraus pudros, palaipsniui sudėti likusią cukraus pudrą ir esenciją. Peilio pagalba užtepti ant sausainių. 




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ingredienser:
125g smeltet smør,
300g sukker,
1 ts kanel,
2 eggeplommer,
1 pakke bakepulver,
500g lettkokte havre gryn,
1 ss fullkorn hvetemel (eller vanlig mel),
saft av 1 sitron,
ca. 0,5 dl melk.

Glasur:
1 eggehvite,
200g melis,
3-4 dråper mandel essens.

Bland smør, sukker, kanel, eggeplommer, bakepulver, havre gryn, mel og sitron saft i en bolle eller kjøkkenmaskin til en jevn deig. La deigen hvile i romtemperatur i ca. 3 timer. Etterpå ha i nokk melk til at deigen kan lett kjevles ut. 
Strø godt med mel på benken, og kjevle ut deigen til den er 6-8mm tykk. Stikk ut kjeks i de fasongene du ønsker. 
Legg kjeks på bakepapir dekkede stekeplater og stek midt i ovnen ved 160⁰C ( eller 140⁰ varmluft) i ca. 16-18 minutter. Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde. 

Til glasuren pisk først eggehvite med halvparten av melis , tilsett gradvis resten av melis og mandel essens. Bruk en kniv til å dekorere kjeks med glasur og la det tørke godt.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą