2023 m. gruodžio 2 d., šeštadienis

Morenginiai sausainiai / Morengs med nøtter

 


Reikės:
5 baltymai,
210g cukraus,
1 a.š. vanilės esencijos arba vanilinio cukraus,
50g miltų,
400g kapoyų graikinių, migdolų ar kitų riešutų.

Išplakti baltymus su cukrumi ir vanile laikant puodą šilto vandens vaneleje. Tam geriausia naudoti metalinį puodą. Kai masė suputos, išimti iš vandens ir toliau plakti kol masė taps šalta ir standi.
Sumaišyti riešutus su miltais.




Atsargiai įmaišyti į baltymų masę. Su a.š. formuoti graikinio riešuto dydžio kauburėlius ant kepimo popieriumi padengtos skardos. 




Kepti įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Iškepusius morengus kartu su kepimo popieriumi perkelti ant grotelių kad atvėstų.




Atvėsintus laikyti sandarioje dėžutėje.
Orkaitė: 110⁰C
Orkaitė su vejeliu: 90⁰C



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ingredienser:
5 eggehviter,
210g sukker,
1 ts vanilje ekstrakt eller vaniljesukker, eller vaniljestange,
50g hvetemel,
400g grovhakkede valnøtter, mandler eller andre nøtter.

Pisk eggehviter, sukker og vanilje ekstrakt på et varmt vannbad til det blir skummende, ta deretter ut av vannbadet og fortsett å piske til blandingen er kald og stiv. Bland melet med valnøttene  og vend det forsiktig inn i eggehvitene. Bruk en teskje og legg hauger på  størrelse som valnøtt på stekebrett  med bakepapir. Stek i forvarmet ovn i ca. 1 time.
Avkjøles på rist. Oppbevares i en kakeboks.

Ovn: 110⁰C
Varmluft: 90⁰C





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą