2023 m. gruodžio 3 d., sekmadienis

Kalėdinis obuolių pyragas/Eplekake med mandler


 

Tešlai:
2 rūgštūs obuoliai,
250g kambario temperatūtos sviesto,
175g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
4 kiaušiniai,
200g miltų,
½ pakelio kepimo miltelių,
100g razinų,
2 a.š. cinamono,
½ a.š. meduolių prieskonių,
žiupsnelis druskos,
tarkuotos ½ citrinos žievelės,
100g smulkiai kapotų migdolų.

Nuluptus obuolius supjaustyti 1 cm dydžio kubeliais, Ištrinti ar išplakti sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius, įmaišyti sijotus miltus su kepimo milteliais, obuolius, razinas, cinamoną, meduolių prieskonius, druską, citrinos žievelę ir migdolus.

Pilti tešlą į riebalais išteptą formą 26cm, palyginti ir kepti 180⁰C ( 160⁰Csu vėjeliu)  įkaitintoje   orkaiteje apie 50-60 minučių. Paskutines 20 minučių uždengti pyragą kepimo popieriumi kad pyrago viršus nebūtų per tamsus. 
Iškepusį pyragą vėsinti formoje apie 20 minučių, po to perkelti ant grotelių. 
Apibarstyti su cukraus pudra.

Šaltinis

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ingredienser:
2 syrlige epler,
250g romtemperert smør,
175g sukker,
1 pakke vaniljesukker,
4 egg,
200g hvetemel,
½ pakke bakepulver,
100g rosiner,
2 ts kanel,
½ ts pepperkakekrydder,
en klype salt,
revet skal av ½ sitron,
100g fin hakkede mandler.

Skrell epler og skjær i ca. 1 cm biter. 
Pisk smør, sukker og vaniljesukker hvitt. Tilsett ett og ett egg og visp det godt sammen. Sikt hvetemel med bakepulver inn i smørkremen. Tilsett epler, rosiner, kanel, pepperkakekrydder, salt, sitronskall, mandler og bland godt.
Fyll røren i en smurt springform ( 26cm) og stek kaken midterst i ovnen på 180⁰C ( 160⁰C varmluft) i ca. 50-60 minutter. De siste 20 minutter dekk kaken med bakepapir slik at den blir ikke for mørk på toppen.
La kaken  hvile 20 minutter i formen og avkjøl på rist. Dryss over melis. 







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą