Skanu, greita ir paprasta. Sumaišom tešlą vakare, o ryte kepam bandeles. Traškios išorėje, minkštos viduje.
Reikės:
150g ml kefyro arba natūralaus jogurto,
250 ml šalto vandens,
5 g sausų mielių,
50 g tarkuotos morkos (1 vidutinio dydžio morka)
200 ml avižinių dribsnių,
100 ml viso grūdo speltos miltų / arba šviesių speltos miltų
1/4 a.š. druskos,
250 g kvietinių miltų,
100 ml norimų sėklų (aš naudojau moliugų, saulegražų ir chia)
Sudėti visus ingredientus į puodą,išskyrus sėklas. Sumaišyti, užberti sėklas.
Uždengti gerai su maistine plėvele arba arba dangčiu. Laikyti šaldytuve mažiausiai 8 valandas.
Tešlą imti iš saldytuvo ir šaukšto pagalba formuoti bandeles, per daug jų nespaudžiant.
Apipurkšti su vandeniu ir dėti į įkaitintą orkaitę 250⁰ C mažsaug 15-25 min, priklauso nuo bandelių dydžio ir orkaitės. Tada pskautines 5 min kepti 200⁰ C.
Patarimas. Kad bandelės būtų minkštesnės viduje galima naudoti garų funkciją orkaitėje arba įdėti į orkaites apačią kepimo inda su šaltu vandeniu arba kelis ledo gabaliukus prieš pat dedant bandeles. Formą su vandeniu pašalinti po pusės kepimo laiko.
Skanaus!
Ingredienser;
1,5 dl surmelk / yoghurt naturell,
2,5 dl kaldt vann,
5 g tørrgjær,
50 g revet gulrot (1 mellomstor),
2 dl havregryn (små),
1 dl fullkorns hvetemel / sammalt hvete (fin / grov),
1/4 ts salt,
250 g hvetemel
1 dl valgfri kjerner og frø (jeg brukte gresskarkjerner, solsikkefrø og litt chia frø.
2 dl havregryn (små),
1 dl fullkorns hvetemel / sammalt hvete (fin / grov),
1/4 ts salt,
250 g hvetemel
1 dl valgfri kjerner og frø (jeg brukte gresskarkjerner, solsikkefrø og litt chia frø.
Ha alle ingredienser i en bolle untatt frø og bland. Strø over deigen frø, dekk godt til med plast og hev i kjøleskapet minst 8 timer.
Ta daigen fra kjøleskapet og form med skje rundstykker, ikke trykk for mye. Spray med vann og stek i 250⁰ C forvarmet ovnen i ca. 15 - 25 min ( kommer an på størrelsen).
Skru ovnen ned på 200⁰ C de siste 5 min.
Bruk damp funksjon eller sett en ildfast form nederst i ovnen og legg i litt kaldt vann eller noen isbiter når du setter inn rundstykkene. Fjern formen med damp etter halve steketiden har gått.
Avkjøl på rist.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą