2013 m. liepos 1 d., pirmadienis

Prancūziškas slyvų pyragas ( PLUM GALRTTE)



Pasakiškai skanus pyragas iš prancūzų virtuvės. Aromatingas, traškus,su rūgštele ir glazūra.

Reikės:
140 g sviesto,
185 g miltų,
3 v.š. vandens,
1/2 a.š. obuolių acto,
160 g cukraus,
1/2 a.š. druskos,
800 g slyvų.

Tešlai sumaišyti miltus, druską, cukrų (1 v.š.). Sviestą supjaustyti nedideliais kvadratukais, dėti į miltų masę ir viską sumaišyti kombaine ar sutrinti rankomis. Actą sumaišyti su lediniu vandeniu, pilti į tešlą, gerai suminkyti. padaryti iš tešlos rutulį, po to truputį pakočioti, kaip blyną, susukti į maisto plėvelę ir dėti į šaldytuvą  , palikti per naktį ar bent 3 val. Išimtą tešlą pabarstyti miltais ir pakočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ( 32cm skersmens).  Apipjauti lygiai kampus 



ir kartu su kepimo popieriumi dėti  15 min. į šaldytuvą. ( Iš likusios tešlos galima padaryti mini pyragiuką). Slyvas supjaustyti skiltelėm, dvi palikti nepjaustytas. 


Pasidaryti slyvų glazūrą: dvi slyvas sutarkuoti tarka, užberti cukrumi ir nemaišyti! Dėti ant vyryklės ir virti apie 7 min., pertrinti per sietelį (  minkštimas nereikalingas). 
Tešlą išimti iš šaldytuvo ir kartu su popieriumi dėti į kepimo formą, paliekant nedidelius bortelius. Ant viršaus gražiai išdėlioti slyvas ir pabarstyti 2 v.š. cukrumi.


 Slyvose daug pektino , todėl skystis sustings kaip želė ir neišbėgs. Suformuoti gražiai kraštus, aptepti lydytu sviestu ir pabarstuti cukrumi. Kepti 180°C orkaitėje 45 min. Leisti atvėsti 10 min ir aptepsi slyvų glazūra. Patiekti geriau šiltą ( galima pašildyt mikrobanginėje), skanu su ledais ar plakta grietinėle.

 Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą