Labai skanus ir greitai pagaminamas desertas, minkštas, saldus bet su rūgštele ir traškia migdolų plutele.
Reikės:
800 g mėlynų slyvų,
3 kiaušiniai,
9 v.š. rudojo cukraus ( galima ir paprasto),
3 v.š. miltų,
300 ml pieno,
1 pakelis vanilionio cukraus,
truputį sviesto,
žiupsnelis druskos,
cukraus pudros,
migdolų drožlių.
Slyvas supjaustyti skiltelėmis. Kiaušinius, druską, cukrų ir vanilinį cukrų išplakti su mikseriu iki purios masės. Supilti išsijotus miltus ir viską gerai išmaišyti. Tada supilti pieną ir vėl gerai išmaišyti. Kepimo indelius ( ar vieną didelį ) ištepti sviestu ir pabarstyti cukrumi, tada sudėlioti slyvų skilteles, apibarstyti migdolų drožlėmis ir užpilti paruošta mase, vėl apibarstyti migdolų plokštelėmis. Kepti 250˚C orkaitėje 10 min., po to temperatūrą sumažinti iki 180˚C ir dar kepti 20 min. Palaukti, kol truputį pravės, ir apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą