sviesto kepimui,
truputį alyvuogių aliejaus,
4 sk. česnako,
½ a.š. cukraus,
šviežių arba džiovintų čiobrelių,
šviežių petražolių,
2 l jautienos sultinio,
3 v.š. miltų,
½ st. sauso baltojo vyno,
4 v.š. konjako ar brendžio (nebūtinai),
prancūziškas batonas,
tarkuotas čederio sūris.
Pirmiausia pradedame virti naminį jautienos sultinį ( arba naudojam kubeliais). Įpilam vandens, dedam jautienos kulninę, svogūną, česnaką, morką, pipirų, druskos, lauro lapų ir verdam, kol mėsa suminkštėja, apie porą valandų.
Keptuvėje užsikaičiame sviestą su aliejumi, dedam pjaustytus svogūnus ir kepam ant didelės kaitros 15 min.
Po to, kai svogūnai gerokai apkepę, sumažiname kaitrą dvigubai. Dedam druską, pipirus ir kepame pamaišant apie valandą. Svogūnai turi karamelizuotis, kai jau yra beveik rudi, dedam cukrų ir įspaudžiam česnaką. Kiek vėliau pilame brendį, palaukiame kol nugaruos, tada maišant įberiam miltus. Pilam vyną, gerai išmaišom ir verdam dar 15 min, kol nugaruos vynas.
Surišam petražoles ir čiobrelius į šluotelę (kad po to būtų lengva išimti) ir metam į sultinį. Dedam svogūnus ir troškinam 45min Pilam sriubą į lėkštę, užbarstom sūriu ir valgom su orkaitėje skrudintu prancūzišku batonu.
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą