Skanus troškinys, garnyrui labai tinka ryžiai. Naudojau beveik dviguba normą, bet moliūgas labai jau didelis buvo iki biršaus neprisipildė:)
Moliūgo,
sauja apvirtų voveraičių (tinka ir pievagrybiai),
5 sk. česnako,
200g konservuotų ananasų su sultimis,
morka,
svogūnas,
indelis pomidorų padažo (arba padažui naudojamų daržovių ir prieskonių),
100g sūrio,
800g vištienos filė,
druska, pipirai, ciberžolės miltelių,
muskato riešuto,
aitriosios paprikos miltelių,
petražolių.
Moliūgui gražiai išpkauti kepurėlę, išskobti prie sienelių paliekant 2 - 3 cm minkštimo. Moliūgą ištrinti druska ( maždaug pusė šaukštelio).
Viską sudėti į moliūgą, suberti sūrį, kiek trūksta skysčio, iki viršaus, įpilti sultinio (kadangi pas mane moliūgas labai didelis, tai pilno nepyliau, kad nesigautų sriuba).
Uždengiam dangteliu ir kišam į orkaitę.
Kepti 190°C orkaitėje pusantros
valandos. Kepimo laiką žiūrėti pagal moliūgo dydį, pabadžius su pirštu, jis turi būti minkštas. Neperkepti, nes moliūgas sukeps ir skystis sukris. Dedam į lėkštę, su samčiu kartu užkabinant minkštimo nuo sienelių, užpilam grietinėlės ir patiekiam su ryžiais.
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą