2012 m. lapkričio 9 d., penktadienis

Tinginių balandėliai

Labai skanūs, man net skanesni už įprastus balandėlius.


Reikės:
800g maltos kiaulienos sprandinės,
2 v.š. krakmolo,
2 v.š. majonezo,
100g virtų ryžių,
didelė morka,
svogūnas,
200g tarkuoto kopūsto,
3 kiaušiniai,
druska, pipirai.

Padažui: morka, svogūnas, grietinė, petražolės.

Morką sutarkuoti, svogūną supjaustyti, apkepti svieste, atvėsinti. Faršui visus skirtus produktus sumaišyti, įmaišyti tarkuotą kopūstą. Formuoti delmo dydžio kotletus, ir apkepti keptuvėje iš abiejų pusių.


Į puodo dugną dėti šaukštą svieto, tarkuotos ar pjaustytos morkas, smulkintą svogūną ir dėti kotletus. Ant viršaus vėl dėti morkas, svogūną, petražoles, užpilti iki pusės vandens ar sultinio, pagardinti druska ir pipirais. Troškinti 20 min. orkaitėje ar ant viryklės. Nupilti nuo puodo siek tiek skysčio, įmaišyti grietinę ir vėl suplti atgal.
Skanaus:)


Šaltinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą