2012 m. lapkričio 28 d., trečiadienis

Pyragas "Blondinas" / Blondinkake

Paprastai ir greitai pagaminamas labai skanus Beatos sesers pyragas:)



Reikės:
150g baltojo šokolado,
120g sviesto,
170g miltų,
150g cukraus,
150g pekano ar anakardžių riešutų,
2 kiaušiniai,
vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos.

Įsijungiam orkaitę, kad kaistų 170°C. Dubenėlyje virš vandens ( kad neliestų verdančio vandens) ištirpiname sviestą kartu su laužytu baltuoju šokoladu. Kiaušinius paplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmaišome šokolado masę. Tada įmaišome miltus ir druska. Dedam riešutus, gerai išmaišom ir krečiam į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepame apie 40 min.,kol pyragas įgauna auksinę spalvą. (laikas priklauso nuo orkaitės, mano pyragas per 40 min. šiek tiek per daug pakepė, bet skoniui tai nepakenkė).
Atvėsiname ir tada supjaustome kvadratėliais.

Skanaus:)



BLONDKAKE
Enkel og god oppskrift.
150g hvit sjokolade,
120g smør,
200g mel,
150g sukker,
150g cashewnøtter,
2 egg,
1/2 ts vaniljeekstrakt ( jeg bruker ofte en pakke vaniljesukker).

Smelt smør sammen med hvit sjokolade i et vannbad. Ta kjelen bort fra varmen. Ha i sukker og bland godt. Ha i mel, egg, vaniljesukker og bland. Rør en klype salt og cashewnøttene inn i kakerøren.
Smør en springform, ca. 26 cm og hell i kakerøren. Stek kaken på midterste rille i stekeovnen ved i 170°C ca. 30 - 40 minutter. Avkjøles før servering.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą