Tešlai:
3st. miltų,
1 kiaušinis,
1/2 st. gazuoto mineralinio vandens.
Įdarui:
500g faršo,
svogūnas,
kiaušinis,
druska, pipirai.
Padažui:
2 svogūnai,
2 pomidorai,
150g grybų (šaldytų miško grybų ar kt.),
100g grietinėlės,
100g sviesto,
druskos, pipirų, krapų.
Pirmiausiai užsiminkyti iš skirtų produktų tešlą koldūnams. Po to pasidaryti faršą, kaip kotletams.
Iškočioti tešlos lakštą plonai, jį aptepti mėsa ir susukti į roletą, supjaustyti apie 3cm gabalėliais. Abi rožyčių puses pamirkyti į miltus ir dėti į aliejumi išteptą kepimo indą.
Gaminam padažą: pirmiausia į keptuvę dėti smulkiai pjaustytus svogūnus, po to nuluptus, kubeliais pjaustytus pomidorus, dar vėliau nuplautus grybus ir viską dar šiek tiek pakepinti.Padažą dėti ant rožyčių.
Ant viršaus dėti nedideliais kavadratėliais pjaustytą sviestą ir užpilti grietinėle.
Man gavosi padažo iki pat viršaus, ir tikrai nebuvo jo per daug (nors originaliame recepte buvo nurodyta, kad jo reikia tik iki pusės rožyčių, jei neužtenka grietinėlės, dapilti vandens). Kepti 180°C orkaitėje 40 minučių.
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą