2012 m. birželio 26 d., antradienis

Varškės pyragas su žemuogėmis

Labai paprastas, purus ir skanus pyragas.



Tešlai:
150g grietinėlės sviesto arba margarino,
150g cukraus,
2 a.š. vanilinio cukraus,
1 kiaušinis,
200 – 250g miltų,
2 a.š. kepimo miltelių (arba 1a.š.gesintos sodos).

Įdarui:
600g varškės (1-20%),
4 kiaušiniai,
150g cukraus,
100g bulvių krakmolo,
300g šilauogių (arba serbentų, mėlynių,spanguolių,braškių ar kt.)

Taip pat cukraus pudros.

Sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušti kiaušinį, sumaišyti. Berti kepimo miltelius, miltus. Užminkyti ne kietą tešlą. Ištepti skardą sviestu (aš naudojau 26 cm), dėti tešlą ir padaryti kraštelius:


Ruošti įdarą: atskirti baltymus nuo trynių. Trynius išplakti su cukrumi. Dėti varškę, gerai išmaišyti (jei reikia varškę pertrinti). Po to dėti krakmolą. Išplakti baltymus su žiupsneliu druskos. Atsargiai įmaišyti i varškės masę. Masę supilti ant tešlos, sulyginti:


Uogas sutrinti su blenderiu ar šakute ,sumaišyti su šaukštu cukraus ir dėti ant varškės:


Kepti 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Jei viršus pradeda degti pridengti folija. Iškepusį apibarstyti cukraus pudra ir atvėsinti.


P.S. Man skaniausia su Prezident varške pyragams.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą