2012 m. birželio 25 d., pirmadienis

Įdaryti baklažanai

Mėgstantiems baklažanus tikrai labai skanus patiekalas.


Normos apytikslės, nes viską dėjau iš akies, keturioms porcijoms:
2 nedideli baklažanai,
600 g kiaulienos faršo,
2 svogūnai,
3 - 5 sk. česnako,
2 pomidorai,
sūris, krapai,
druska, pipirai.


Baklažanus perpjauti per pusę, išskobti vidų, pabarstyti druska ir palikti pusvalandžiui, kad išbėgtų kartus skystis. O minkštimą užmerkti šaltame, pasūdytame vandenyje.


Gaminame įdarą:
Smulkintą svogūną su traiškytu česnaku apkepame. Dedame faršą, dar pakepame.  Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame sūrelę ir smulkiai supjaustome. Baklažano minkštimą taip pat susmulkiname ir dedame kartu su pomidorais i faršą, Patroškiname, įberiame pipirų ir druskos.


Baklažano puseles nuplauname po šaltu vandeniou ir nusausiname. Į vidų dedame įdaro. Dedame į sviestu išteptą skardą.


Apibarstome tarkuotu sūriu.


Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 min. Prieš pabaigą apibarstome krapais.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą