Mėgstantiems baklažanus tikrai labai skanus patiekalas.
Normos apytikslės, nes viską dėjau iš akies, keturioms porcijoms:
2 nedideli baklažanai,
600 g kiaulienos faršo,
2 svogūnai,
3 - 5 sk. česnako,
2 pomidorai,
sūris, krapai,
druska, pipirai.
Baklažanus perpjauti per pusę, išskobti vidų, pabarstyti druska ir palikti pusvalandžiui, kad išbėgtų kartus skystis. O minkštimą užmerkti šaltame, pasūdytame vandenyje.
Gaminame įdarą:
Smulkintą svogūną su traiškytu česnaku apkepame. Dedame faršą, dar pakepame. Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame sūrelę ir smulkiai supjaustome. Baklažano minkštimą taip pat susmulkiname ir dedame kartu su pomidorais i faršą, Patroškiname, įberiame pipirų ir druskos.
Baklažano puseles nuplauname po šaltu vandeniou ir nusausiname. Į vidų dedame įdaro. Dedame į sviestu išteptą skardą.
Apibarstome tarkuotu sūriu.
Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 min. Prieš pabaigą apibarstome krapais.
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą