2012 m. birželio 27 d., trečiadienis

Mieliniai rageliai su špinatų ir varškės įdaru





Tešlai:
250g miltų,
40g sviesto,
16g šlapių mielių,
65ml šilto pieno,
2 kiaušinių,
žiupsnelis druskos,
1 a.š. cukraus.

Įdarui:
180g varškės,
130g špinatų,
1 š. džiūvėsėlių,
110g mocarelos,
60g grietinės,
60g majonezo,
150g fitaki (fetos sūrio),
1 kiaušinis,
2 v.š. pomidorų padažo,
žiupsnelis druskos ir raudonėlio.

Ruošiame tešlą: į miltuose padarytą duobutę kambario temperatūros sviestą, sumaišytas mieles ir cukrų, druską ir kiaušinius. Viską gerai išminkyti ir uždengti, kad pakiltų.
Tada ruošiame įdarą: į susmulkintus špinatus įpilame išplaktą kiaušinį, sutrintą varškę, džiūvėsėlius, druską, raudonėlį. Sumaišome.
Pasidarome padažą iš majonezo ir grietinės.
Kitam padažui sutarkuojame mocarelą, įdedame grietinės ir majonezo, sumaišome.
Susipjaustome kubeliais fetos sūrį.

Tešlą iškočiojame apskritimo formas supjaustome trikampiais (išilgai į 8 dalis, priklausomai nuo norimo dydžio). Ant kiekvieno trikampio(beveik viso, pilnai):
tepame padažą iš majonezo ir pomidorų padažo,
dedame špinatų masę,
mocarelos padažą,
po kelis kubelis fetos sūrio.
Susukame ragelį pirmiausia užlenkiame didijį kampą, ant viršaus mažąjį. Paprasčiau su specialiu rageliams daryti iš tupperware.


 Tada dedame i skardą ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 min , kol iškeps ir pasidarys auksinės spalvos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą