2012 m. birželio 21 d., ketvirtadienis

Vištiena su marinatu

Labai skanus marinatas:) Gerai išmarinuota vištiena kepama labai karštai ir trumpai.Kepti galima ant grilio, orkaitėje arba keptuvėje be teflono. Skaniausia, žinoma, yra iškepta ant išdegusių malkų grilio.
Marinato kiekio užtenka vienai vištai, supjaustytai gabalais, arba 4 - 6 vištienos krūtinėlėms paruošti. Man užteko šešioms krūtinėlės puselėms paruošti. 



Marinatui reikės:
1/4 st. (60ml.) obuolių acto,
1/3 st. (100ml) rudojo cukraus,
3 v.š. garstyčių,
3 sk. trinto česnako,
1 žalios ar geltonos citrinos sulčių,
2,5 a.š. druskos,
1/2 a.š. juodųjų pipirų,
2 v.š alyvuogių aliejaus,


Dideliame dubenyje, gerai išmaišome visus produktus marinatui. Jei naudojame vištienos krūtinėlę, ją šiek tiek išmušame plaktuku iki 1 - 1,5 cm storumo. Vištieną išvoliojame marinate, uždengiame ir marinuojame 2 - 12val.  Ir kepame.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą