2012 m. birželio 12 d., antradienis

Morkų pyragas


Reikės:

3 puodeliai tarkuotų morkų (~6 didelės morkos),
1,5 puodelio cukraus,
Šaldytų vyšnių (arba džiovintų, ar razinų),
3 šaukštai grietinės,
4 kiaušiniai,
100 g lydyto sviesto,
Cukrus,
Cinamonas,
1 – 2 šaukšteliai kepimo miltelių,
2,5 puodelio miltų,
Žiupsnelis druskos.

Nuskustas ir sutarkuotas (taip kaip bulviniams blynams) morkas užpilti su cukrumi, pamaišyti ir palikti pusvalandžiui pastovėti, kad išsiskirtų sultys.





Jei dedate džiovintas vyšnias ar  razinas apmerkti.  I morkas įmaišyti grietinę, po vieną kiaušinius, lydytą sviestą, vyšnias(jei džiovintos, jei ne, palikti pabaigai), vanilinį cukrų, cinamona,druską, ir galiausiai miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Įmaišyti šaldytas vyšnias, arba pribadyti skardoje į tešlą.




Sukrėsti masę į sviestu išteptą skardą ir kepti 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40 – 60 min.
SkanausJ



2 komentarai: