2012 m. birželio 12 d., antradienis

Kukuliai medaus – garstyčių padaže

Patys skaniausi kukuliai su švelniu ir aromatingu padažu.







Kukuliams:
500g maltos kiaulienos ar jautienos,
2 riekelės piene išmirkyto batono,
Kiaušinis
Svogūnas
Kelios skiltelės česnako
Druska, pipirai.

Padažui:
400 ml karšto vandens,
2 šaukštai grūdėtų garstyčių,
1 šaukštas medaus,
1,5 kubelio sultinio,
2 šaukštai miltų,
Kelios skiltelės česnako.

     Į mėsą įmušam kiaušinį, įmaišom vos nuspaustą batoną, smulkintą
svogūną su česnaku, druską bei pipirus. Viską gerai išminkom. Formuojam nedidelius kukulius, apvoliojam miltuose ir apkepam aliejuje iš abiejų pusių.














Padažui:Karštame vandenyje ištirpinti sultinio kubelius, įmaišyti garstyčias, medų ir česnaką. Į kitą dubenį suberti miltus ir po truputėlį maišant pilti padažą, kad neliktų gumulėlių. Į gilią keptuvę sudėti kukulius ir užpilti padažu. Maišant kepti ant nedidelės ugnies 5 – 7 min.Uždengus leisti pastovėti dar 10 min.  Patiekiama su bulvių koše.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą