2012 m. spalio 29 d., pirmadienis

Cinamoninių juostelių pyragas

Labai skanus Ilonos pyragas. Vidus minkštas su traškia plutele. Labai skanu su pienu ar arbata.


Tešlai:
Apie 450g miltų,
50g cukraus,
22g šviežių mielių arba 2¼ a.š. sausų mielių,
½ a.š. druskos,
60g tirpinto sviesto,
150ml pieno,
1 - 2 a.š. vanilinio cukraus,
2 dideli kiaušiniai.

Aptepimui:
60 g ištirpinto sviesto,
maždaug 200 g cukraus,
5 - 6 a.š. cinamono.

Mieles ištrinti su vienu šaukšteliu cukraus, užpilti šiltu pienu. Sviestą ištirpinti, atvėsinti. Kiaušinius paplakti su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į dubenį išsijoti miltus, suberti druską. Tada supilti pakildintas mieles, tirpintą sviestą, išplaktus kiaušinius su cukrumi ir suminkyti minkštą tešlą. Tešla turi būti labai minkšta, netgi lipti truputį prie rankų. Plonai patepti ją sviestu ir, uždengus rankšluosčiu, palikti valandai pakilti.
Ištirpinti sviestą. Atskirame indelyje sumaišyti cinamoną su cukrumi.
Tešlą iškočioti į maždaug 30x50 cm stačiakampį. Originaliame recepte nurodyta tešlą šepetėliu aptepti sviestu, pabarstyti cinamono-cukraus mišiniu. Supjaustyti tešlą į 6 juosteles vertikaliai, sudėti vieną ant kitos, ir vėl supjaustyti 6 gabalėlius horizontaliai, gaunasi maždaug 5x8cm kvadratėliai. O aš, kadangi pjausčiau ant lentutės, supjausčiau tešlą į 5 - 6 juosteles, tada aptepiau sviestu ir gausiai pabarsčiau cinamono-cukraus mišiniu. O tada supjausčiau maždaug vienodo dydžio kvadratėliais. Kvadratėlius sudėlioti vienas šalia kito į stačiakampę kekso formą.



Uždengti rankšluosčiu ir palikti kilti šiltoje vietoje 30 - 45  min.



Pridengti folija (po pusės kepimo laiko ją nuimti)ir kepti 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 - 45 min., kol gražiai pagels ir iškeps. Išimti iš orkaitės ir leisti pastovėti formoje 20 - 30 min. 

Skanaus:)




Šaltinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą