2012 m. spalio 31 d., trečiadienis

Žirnių sriuba

Labai skani, žiemiška sriuba pagal Beatą.


Reikės:
stiklinės žirnių,
saliero lapas,
šoninės,
svogūno,
morkų (kokių 5 nemažų),
prieskonių (druska, pipirai, lauro lapai),
vištienos sultinio kubeliai.

Pirmiausia užsikaičiam vandenį (apie 2l ), metam į jį porą sultinio kubelių ir žirnius (geriau užmerktus iš vakaro , bet nebūtinai) ir verdame. Įmetam saliero lapą, pipirų ir lauro lapą.
Tada keptuvėje pakepinam kubeliais pjaustytą šoninę ir smulkiai supjaustytą svogūną. Beriam į sriubą, ir, galiausiai, į sriubą keliauja kubeliais pjaustytos morkos. Paverdame, kol žirniai aptyžta ir suminkštėka morkos ir skanaujame.
Skanaus:)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą