2012 m. spalio 30 d., antradienis

Mėsos apkepas

Skanus apkepas su minkšta ir sultinga mėsyte:)


Reikės:
Apie 1 kg kiaulienos sprandinės,
2 dideli svogūnai,
6 sk. česnako,
3 dideli rūgštoki obuoliai,
2 didelės norkos,
150g fermentinio sūrio,
majonezas,
druska, pipirai, prieskoniai.

Supjaustyti mėsą nedideliais gabalėlias, pagardinti prieskoniais, druska, pipirais, gerai išmaišyti ir dėti i sviestu išteptą kepimo indą ( stiklinį, metalinį, molinį ar špižinį):


Ant viršaus dėti smulkiai pjaustytus svogūnus ir plonomis riekelėmis pjaustytus česnakus:


Taip pat sluoksniais dėti tarkuotus obuolius, morkas (ant šito sluoksnio pabarsčiau druskos ir pipirų, nepamaišė) ir sūrį, užtepti viską majonezu:


Kepame 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Ir dar leidžiame pastovėti 15 min.
Skanaus:)








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą