26 cm skersmens formai
Pagrindui:
1 st.miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
80g sviesto,
2 v.š. cukraus,
nedidelis kiaušinis.
Varškės masei:
500g varškės,
0,5 st. cukraus,
3 tryniai,
šaukštas manų,
100g grietinės,
vanilės.
Suflė:
3 baltymai,
5 v.š. cukraus pudros.
Persijotus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir kapotu sviestu. Berti cukrų, įmušti kiaušinį ir užminkyti tešlą. Susukti ją į maistinę plėvelę ir dėti i šaldymo kamerą 30 min.
Varškės masei skirtus produktus sumaišyti maišytuvu ar blenderiu iki vientisos masės.
Formos dugną iškloti tešla, supilti varškės masę, sulyginti ir kepti 180°C orkaitėje 30 minučių.
Ant pyrago dėti plaktus baltymus su cukraus pudra ir dar kepti 10 min.
P.S. norint išgauti ašarėles reikia iškeptą pyragą išimti iš orkaitės ir uždengti popieriumi ar kuo kitu.
Šaltinis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą