2012 m. spalio 30 d., antradienis

Rūgštynių sriuba

Labai skani sriuba. Supaprastintas variantas, be natūralaus sultinio


Reikės:
Maišelis ryžių (apie 100g).
2 - 3 bulvių,
karštai rūkytos šononės,
didelio svogūno,
rūgštynių (šaldytų, šviežių ar marinuotų),
virtų kiaušinių (4 vnt),
sultinio kubelių,
prieskonių (lauro lapas, pipirai, druska, krapai,jei reikia porą šaukštų acto...).

Pirmiausia užsikaičiam vandenį, įberiam sultinį, ryžius ir verdame. Tuo metu supjaustome šoninę ir krečiam į keptuvę, kai truputį pakepa idedam smulkiai pjaustytą svogūną ir pakepinam. Viską keptuvės turini beriame į puodą, dedam prieskonius, paverdame. Kai ryžiai ir bulvės išvirusios, dedam pjaustytus kiaušinius ir rugštynes. Jei reikia dar pagardiname prieskoniais.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą