Tai puikus pagardas padažams, sriuboms, prie mėsos, tortilijų čipsų.
Reikės:
2 kg "mėsingų" pomidorų,
700 g raudonų paprikų,
300 - 400g čili pipirų,
3 vidutinių morkų,
1/2 - 1 česnako galva,
4 svogūnai,
nedidelė petražolių šaknis (aš naudojau lapelius),
aliejaus kepimui,
1/2 st. cukraus,
3 v.š. druskos,
1/2 st acto.
Nuluptus svogūnus supjaustome nedideliais kubeliais, morkas sutarkuojme ir pakepiname puode storu dugnu ant šlakelio aliejaus. Kartu įdedame tarkuotą petražolės šaknį. Kai morkos suminkštėja dedame išvalytas, tarkuotas arba smulkiai pjaustytas paprikas bei čili pipirus. Kai nugaruoja šiek tiek sulčių dedame nublanširuotus ir smulkiai pjaustytus pomidorus. Pamaišant triškiname, kol išgaruoja pomidorų sultys ir lieka tiršta košė. Galima dar sutrinti blenderiu, bet nebūtina. Pabaigoje įspaudžiame česnako skilteles, dedame cukrų, druską ir supilame actą. Užviriname, paverdame apie 10 minučių. Paragaujame \, jei reikia dadedame prieskonių, ir supilstome į iškaitintus stiklainius. Užsukame, apverčiame stiklainius, kol atvės ir nešame į rūsį.
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą