2012 m. rugsėjo 17 d., pirmadienis

Varškės pyragas

Tai skaniausias varskės pyragas. O mėgstantiems saldžiai net cukraus kiekio mažinti nereikia:)






Tešlai:
200 g sviesto,
1 stiklinės cukraus,
1 kiaušinis,
2 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių,
2 šaukštai kakavos.

Įdarui:
500 g varškės,
150 g grietinės,
2 šaukštai krakmolo,
3 kiaušiniai,
1 stiklinės cukraus.

Pirmiausia pasiruošiame tešlą: Ištirpinkite sviestą, šiek tiek ataušinkite. Atskirai išsisukite vieną kiaušinį su stikline cukraus, tuomet viską sudėkite į ataušintą sviestą ir išsukite, kol aptirps cukrus. Atskirai į dubenį įberkite reikalingą kiekį miltų, kakavos ir kepimo miltelius.  Viską išmaišykite ir užpilkite paruoštą sviestą su cukrumi ir kiaušiniu. Tuomet viską gerai sumaišykite rankomis. Tešlą padalinkite į dvi dalis, sudėkite į atskirus maišelius ir valandai įdėkite į šaldymo kamerą.

Kol tešla šąla pasidarome varškės įdarą: Ištrinkite varškę, sudėkite krakmolą, grietinę ir išmaišykite. Atskirai suplakite 3 kiaušinius su stikline cukraus, po to juos supilkite į varškės masę ir viską sumaišykite. Galima dėti razinų, džiovintų vaisių, bet nebūtina.
Pasiruoškite pyragams skirtą kepimo skardą. Vieną dalį sutarkuokite burokine tarka (bus pagrindas). Ant pagrindo pilkite varškės masę, po to likusią tešlos dalį užtarkuokite ant paviršiaus.  Kepti apie valandą 180°C




Skanaus:)
Antrą kartą kepiau iš dvigubos normos:)






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą