Tešlai:
200
g sviesto,
1
stiklinės cukraus,
1
kiaušinis,
2 stiklinės miltų
1
šaukštelis kepimo miltelių,
2 šaukštai kakavos.
Įdarui:
500
g varškės,
150
g grietinės,
2 šaukštai krakmolo,
2 šaukštai krakmolo,
3 kiaušiniai,
1
stiklinės cukraus.
Pirmiausia pasiruošiame tešlą: Ištirpinkite sviestą, šiek
tiek ataušinkite. Atskirai išsisukite vieną kiaušinį su stikline cukraus,
tuomet viską sudėkite į ataušintą sviestą ir išsukite, kol aptirps cukrus.
Atskirai į dubenį įberkite reikalingą kiekį miltų, kakavos ir kepimo miltelius. Viską
išmaišykite ir užpilkite paruoštą sviestą su cukrumi ir kiaušiniu. Tuomet viską
gerai sumaišykite rankomis. Tešlą padalinkite į dvi dalis, sudėkite į atskirus
maišelius ir valandai įdėkite į šaldymo kamerą.
Kol tešla šąla pasidarome varškės įdarą: Ištrinkite varškę,
sudėkite krakmolą, grietinę ir išmaišykite. Atskirai suplakite 3 kiaušinius su
stikline cukraus, po to juos supilkite į varškės masę ir viską sumaišykite.
Galima dėti razinų, džiovintų vaisių, bet nebūtina.
Pasiruoškite
pyragams skirtą kepimo skardą. Vieną dalį sutarkuokite burokine tarka (bus
pagrindas). Ant pagrindo pilkite varškės masę, po to likusią tešlos dalį
užtarkuokite ant paviršiaus. Kepti apie
valandą 180°C
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą