2012 m. rugsėjo 19 d., trečiadienis

Trupininis obuolių pyragas

Paprastas bet skanus Ilonos obuolių pyragas, labai skanu valgyti su ledais


Tešlai:
5 kiaušinių tryniai,
100 ml cukraus,
truputį vanilės,
700 ml miltų,
1,5 a.š. kepimo miltelių,
250 g margarino kepiniams.

Įdarui:
5 kiaušinių baltymai,
žiupsnelis druskos,
100 ml cukraus.

1 kg obuolių,
šaukštelis cinamono,
3 v.š. cukraus.

Trynius išplakti su cukrumi, kol masė padvigubės, supilti tirpintą mrgariną, vanilę ir imaišyti sijotus miltus su kepimo milteliais. Užminkyti tešlą, padalinti į dvi lygias dalis, vieną dėti į šaldymo kamerą, kita iškloti kepimo formos dugną. Ir tešlą subadyti šakute.
Obuolius nulupti ir sutarkuoti, sumaišyti su cukrumi ir cinamonu, dėti at tešlos. Baltymus išplakti su druska, pabaigoje supilti cukrų ir paskleisti ant obuolių. Ant viršaus užtarkuoti likusią tešlą.


Kepti 40 min. 190°Corkaitėje, kol iškeps.


Skanaus:)

Šaltinis

1 komentaras:

  1. Išmėginta ir suvalgyta, labai skanus. Tik dugną pakepiau 7 min. ir tuomet sudėjau įdarą, baltymą bei tarkius.

    AtsakytiPanaikinti