2012 m. rugsėjo 6 d., ketvirtadienis

Pomidorų padažas

Labai skanus padažas žiemai pagal Saulės receptą.



5 - 6 0,5 l stiklainiams reikės:
3 kg pomidorų,
4 raudonos paprikos,
5 dideli svogūnai,
1 galvutė česnako,
1 stiklinė cukraus,
5 v.š. druskos,
150 ml 9% acto,
1 a.š. maltų juodųjų pipirų,
1 a.š. cinamono,
1 a.š. maltos kalendros,
1 a.š. baziliko ( tinka džiovintas).

Pomidorus užplikome verdančiu vandeniu, nulupame odelę ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Taip pat supjaustome papriką ir svogūnus. Dedame daržoves į puodą, beriame cukrų, druską, prieskonius. Pamaišant verdame apie valandą, kol išgaruoja dalis skysčio ir masė ima tirštėti. Dedame smulkintą česnaką ir pilame actą, paverdame kelias minutes. Viską susmulkiname blenderiu ir pilstome į iškaitintus stiklainius, laikome apverstus , kol atvės.

Skanaus:)

Šaltinis

1 komentaras: