2012 m. rugsėjo 10 d., pirmadienis

Obuolių pyragas "Cvetajevskij"

Labai skanus pyragas, lengvai pagaminamas. Atvėsęs pyragas panašus į pudingą.



Tešlai:
150 g sviesto,
2 st. miltų,
0,5 st. grietinės,
1 v.š. kepimo miltelių.

Įdarui:
8 vidutiniai obuoliai (rūgštūs),
2 kiaušiniai,
1 st. cukraus,
1 st. grietinės,
1 v.š. vanilinio cukraus,
2 v.š. miltų.

Pirmiausia pasiruošiam tešlą: sviestą ištirpiname, atvėsiname ir supilame į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.  Sudedame grietinę ir užminkome minkštą tešlą. Ją išformuojame į kepimo formą, pakeldami kraštelį į viršų apie porą cm. Padedame į šaldytuvą ir ruošiame įdarą.

Nuluptus obuolius supjaustome labai plonais griežinėliais. Kremui mikseriu suplakame, kiaušinius, cukrų, grietinę, vanilinį cukrų ir miltus.
Ant suformuotos tešlos sudedame obuolius ir ant viršaus užpilame išplaktą kremą.  Kepame 180°C orkaitėje 40 min.  



Palaukiame, kol atvės, ir pjaustome.
Skanaus:)

Šaltinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą