2012 m. rugpjūčio 30 d., ketvirtadienis

Agurkų griežinėliai pomidorų padaže

 Traškūs agurkėliai su rūgštele, tiesiog puikūs žiemai. Tiks ir peraugę agurkai. O receptas mano mamos draugės Zitos:)




5 kg agurkų,
0,5 l pomidorų padažo,
1 st. acto,
1 st cukraus,
2 v.š. druskos,
1 st. aliejaus,
galvutė česnako.


Agurkus  supjaustyti griežinėliais, o kurie per dideli prieš tai perpjauti per pusę. Sudėti į puodą ir viską supilti ant viršaus. Kai užverda, pavirti 5 min, sudėti smulkintą česnaką ir dar 3 min pavirti,kol agurkai pradės keisti spalvą, bet ne ilgiau kaip 10 min. Sudėti į stiklainius ir sandariai uždaryti.

P.S. Išeina 10  0,5 l  stiklainių.

12 komentarų: