2012 m. rugpjūčio 27 d., pirmadienis

Džiovinti pomidorai



1 kg kuo mėsingesnių pomidorų,
šaukštas prieskoninių žolelių (bazilikų, raudonėlių, čiobrelių),
šaukštelis druskos,
2 sk česnako,
aliejaus (geriausiai būtų alyvuogių).

Pomidorus perpjauti į keturias dalis, išimti sėklas ir apdžiovinti, sudėjus ant popierinio rankšluosčio. Sugrūstus česnakus sumaišyti su susmulkintais žalumynais ir šaukšteliu aliejaus. Šiuo mišiniu aptepti pomidorų puseles ir sudėti ant orkaitės grotelių odelėmis žemyn. Apačioje padėti indą varvančiam skysčiui surinkti. Prieš įjungiant orkaitę, pomidorus apibarstyti druska. Džiovinti ne aukštesnėje kaip 100 laipsnių temperatūroje.Pomidorai išdžiūsta maždaug per 8 val. Išdžiūvusius ir atvėsusius sudėti į iškaitintą stiklainį ir užpilti aliejumi. Skaniausi būna bent mėnesį pastovėję.

P.S. Aš visada darau iš dvigubos normos ar kiek daugiau, kaip tik tiek ir telpa ant grotelių. Tada išeina vienas 0,750 l stiklainiukas.

Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą