Reikės:
600 - 700g kiaulienos ar vištienos faršo,
2 kiaušiniai,
svogūnas,
morka,
pusę ropinio kopūsto, (arba 100g pekino kopūsto),
grybų sauja (1/4 pakelio),
1/4 pakelio sojos makaronų, arba 1/2 pakelio ryžių makaronų,
ryžių paplotėliai,
česnakas, druska, pipirai,
smulkieji svogūnų laiškai.
Grybus virti 5 min., ir palaikyti uždengus dar 10 minučių. Makaronus užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti uždengus sojų 7 min, o ryžių makaronus 3 min. Po to perlieti šaltu vandeniu.
Svogūną susmulkinti, morką sutarkuoti ir apkepti svieste. Į faršą dėti kiaušinius, svogūną su morkom, smulkintus grybus, ir taip pat į kokias 3 dalis supjaustytus makaronus, plonom juostelėm pjaustytą kaliaropę, česnaką, prieskonius ir gerai išmaišyti.
Tada imti vieną ryžių paplotėlį ir su delnu patrynus sušlapinti jį iš abiejų pusių. Dėti po šaukštą įdaro:
Atsargiai, kad nesuplyštų užlenkti kraštus:
Ir susukti panašiai kaip balandėlius:
Virti aliejuje, kol truputį paruduos, išėmus padėtti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalai. Galima kepti ir keptuvėje.
Skanaus:)
Neblogas padažas iš maximos:
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą