2012 m. rugpjūčio 6 d., pirmadienis

Saigonkės

Skanieji vietnamietiški suktinukai, blyneliai. Nors jie valgomi su sojos padažu, man skaniausi su saldžiarūgščiu aštriu padažu. Skanūs ir karšti ir šalti.



Reikės:
600 - 700g kiaulienos ar vištienos faršo,
2 kiaušiniai,
svogūnas,
morka,
pusę ropinio kopūsto, (arba 100g pekino kopūsto),
grybų sauja (1/4 pakelio),
1/4 pakelio sojos makaronų, arba 1/2 pakelio ryžių makaronų,
ryžių paplotėliai,
česnakas, druska, pipirai,
smulkieji svogūnų laiškai.

Grybus virti 5 min., ir palaikyti uždengus dar 10 minučių. Makaronus užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti uždengus sojų 7 min, o ryžių makaronus 3 min. Po to perlieti šaltu vandeniu.
Svogūną susmulkinti, morką sutarkuoti ir apkepti svieste.   Į faršą dėti kiaušinius, svogūną su morkom, smulkintus grybus, ir taip pat į kokias 3 dalis supjaustytus makaronus, plonom juostelėm pjaustytą kaliaropę, česnaką, prieskonius ir gerai išmaišyti.



Tada imti vieną ryžių paplotėlį ir su delnu patrynus sušlapinti jį iš abiejų pusių. Dėti po šaukštą įdaro:



Atsargiai, kad nesuplyštų užlenkti kraštus:




Ir susukti panašiai kaip balandėlius:







Virti aliejuje, kol truputį paruduos, išėmus padėtti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalai.   Galima kepti ir keptuvėje.

Skanaus:)

Neblogas padažas iš maximos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą