2012 m. rugpjūčio 30 d., ketvirtadienis

Cukinijų pagardas

Pagardas tinka prie mėsos, įvairių kepsnių ar ryžių.




5 kg cukinijų,
1 kg morkų,
po 1 stiklinę supjaustytų česnakų ir svogūnų,
0,5 l pomidorų padažo,
1 stiklinė cukraus,
0,6 l aliejaus,
100 g druskos,
1 v.š. aitriosios paprikos ( nebūtinai),
žalumynų,
200 g raudonojo vyno acto.

Valytas cukinijas ir morkas sutarkuoti. Susmulkinti česnakus ir svogūnus. Sudėti kartu su prieskoniais ir žalumynais į didelį  puodą, virti apie 1 valandą, kartais pamaišant.Sudėti į švarius stiklainius ir apvertus laikyti kol atvės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą