2012 m. rugpjūčio 14 d., antradienis

Marinuotos paprikos su česnaku


2 kg saldiųjų paprikų ( geriausia įv. spalvų, pas mane liko tik geltonos),
1 st. aliejaus,
1 st. acto,
0,5 st. vandens,
2 - 3 v.š. rupios druskos,
10 v.š cukraus,
300 g česnakų,
susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų,
3 - 4 juodieji pipirai,
3 - 4 kvapieji pipirai,
lauro lapai.

Į  puslitrinius ar kitos talpos stiklainius dedame česnako skiltelių, susmulkintų petražolių šaknų ar saliero lapų ( šį kartą aš dėjau petražolių ir salierų lapus).
Į puodą supilti vandenį, aliejų, actą, įdėti lauro lapus, pipirus, cukrų ir druską. Viską virti 2 min. 
Po to įmesti išvalytą ir supjaustytą plačiomis juostelėmis papriką - vėl virti 3 min.
Į paruoštus stiklainius dedame išgriebtas iš marinato paprikas ir užpilame marinatu.  Pasterizuojame 15 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą