2012 m. rugpjūčio 6 d., pirmadienis

Įdarytos cukinijos

Paprastas, bet skanus patiekalas.



Reikės:
5 nedidelių cukinijų,
700g maltos mėsos,
100g ryžių,
svogūnas,
morka,
kiaušinis,
prieskoniai,
česnakas,
sūris.

Cukinijas perpjauti per pusę, išskobti vidų.  Pasidaryti įdarą:  į mėsą įmušti kiaušinį, suberti apvirtus ryžius,, pakepintą morką su svogūnu, prieskonius,petražoles, krapus,svogūnų laiškus,  česnako skiltelę, galima įdėti porą šaukštų pomidorų padažo. Taip pat sudėti kubeliais pjaustytą cukinijos minkštimą, jei be sėklų (bet nepadauginti).
Cukinijas apibarstyti druska, ir dar galima truputį patrinti traiškytu česnaku. Dėti įdaro. Skardą ištepti sviestu ir sudėti įdarytas cukinijas.


Kepti 180°C orkaitėje 40 min.    Prieš baigiant kepti aptepti majonezu ir pabarstyti tarkuotu sūriu ir krapais.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą