Labai skanus pyragas, vasariškas, gaivus.
Reikės:
500g maskarponės,
500g plakamosios grietinėlės,
2 pakeliai grietinėlės standiklio (nenaudojau),
1 a.š. vanilinio cukraus,
citrinos žievelės (kuri liks iš sirupui skirtų citrinų),
150 - 200g cukraus,
400 - 500g šviežių mėlynių,
biskvitinių sausainių pakelio, bet gali būti ir šiek tiek daugiau
Sirupui:
2 didelių citrinų,
100g cukraus,
1 st. vandens,
šokolado apibarstymui.
Citrinų žieveles nutarkuotti ir atidėti kremui, o pačias citrinas supjaustyti į keturias dalis, sudėti į nedidelį puodą. Suberti cukrų, vandenį ir virti ant vidutinės ugnies 15 - 20 min.,kol citrinos suminkštės ir atiduos visą savo skonį sirupui. Palikti ataušti.
Kremui grietinėlę išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos žievele (ir jei naudojate su grietinėlės standikliu) . Į grietinėlę per kelis kartus sudėti maskarponę ir suplakti, kol gausis vientisa tiršta masė. Pasiruošti indą ar dubenį, kuriame ruošite desertą. Biskvitinius sausainius trumpai po vieną mirkyti ataušusiame sirupe ir dėti sluoksnį inde. Ant viršaus tolygiai pakleisti dalį kremo, užberti kelias saujas mėlynių.. Taip susluoksniuoti visus biskvitinius sausainius, kremą ir mėlynes. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Viršų apibarstyti tarkuotu šokoladu ir papuošti saujele mėlynių. Dėti į šaldytuvą ir palaikyti kelias valandas, o geriausiai - per naktį.
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą