Reikės:
1 kg vištienos (aš naudojau kulšeles),
2 svogūnai,
1,5 st.ryžių,
sviesto,
druskos, pipirų,
lauro lapelių, pipirų žirnelių.
Vištieną įdėti į puodą su vandeniu, kai užvirs, nuimti putas, įdėti lauro lapų ir pipirų žirnelių. Virti 20 minučių. Išimti vištą, o į sultinį įdėti druskos tiek, kad būtų persūdytas.
Svogūnus smulkiai supjaustyti ir pakepinti svieste, sudėti perplautus ryžius ir dar pakepinti 5 - 10 min.
po to ryžius sudėti į kepimo formą, ant jų sudėti vištos gabaliukus ir užpilti likusiu nuo vištienos sultiniu (3st). Uždengti folija ir kepti 220°C įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 min. Po to nuimti foliją, apibarstyti maltais pipirais ir kepti dar 10 - 15 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą