2012 m. rugpjūčio 6 d., pirmadienis

Čiak čiak




Tešlai:
4 kiaušiniai,
1a.š. druskos,
1/2 a.š. sodos,
1v.š. degtinės,
miltų (tik nepadauginti, tiek kad neloptų prie rankų).
P.S. aš dar pyliau apie 1 st.pieno.

Sulaistymui
1/2l dirbtinio medaus,
1 st. cukraus (galima ir mažiau).

Iš tešlai skirtų produktų užminkyti tešlą. Recepte buvo parašyta, kad reikia kuo ploniau iškočioti, supjaustyti plonom juostelėm ( 3mm) ir supjaustyti mažais gabaliukais.( o jei pyrago norisi iš didesniu gabaliukų, tada 4-5 cm juostelėm. O aš dariau kitaip: iškočiojau tešlą, nelabai plonai, susipjausčiau juostelėm ir tryniau tarp delnų, kad pasidarytu plonos ir supjausčiau mažais gabaliukais. 
Įkaitinti aliejų ir kepti dalimis, kol iškeps.

Medų ir cukrų pakaitinti maišant, kol cukrus ištirps. Tada keptus rutuliukus sumaišyti su sirupu, suformuoti kauburėlį ir palaikyti per naktį.

Skanaus:)

1 komentaras: